Облечете го целиот свет помогнете да ја направите модата поодржлива
Ние сметаме дека одржливоста е природен дел од успешната компанија. Ние секогаш се трудиме да постапуваме етички, транспарентно и одговорно, и тоа го очекуваме и од нашите деловни партнери.
Нашата посветеност кон одржливоста
Нашата посветеност кон одржливоста
Нашата посветеност кон одржливоста
Нашата посветеност кон одржливоста
Нашата посветеност кон одржливоста
Нашата посветеност кон одржливоста
Нашата посветеност кон одржливоста
Нашата посветеност кон одржливоста
Нашата посветеност кон одржливоста
Да го признаеме тоа. Иако ја сакаме модата, таа има огромно влијание врз животната средина и општествата ширум светот. Знаеме дека нашата улога во помагањето на индустријата да напредува на поедноставен начин е голема. Затоа, ние навистина се обидуваме да влијаеме на позитивните промени и да напредуваме кон помалку влијание врз животната средина и одржлив стил на глобално ниво. Заедно можеме да ја направиме модата одржлива, а одржливоста модерна.
Горди сме што го имаме првиот систем за рециклирање во продавница во светот. Претворање на старата облека во нова.
Инвестирајќи во нови технолошки решенија, имаме за цел да го промениме начинот на кој ја креираме, користиме и се збогуваме со облеката.
Cotton growing
100
%
Нашата цел е сите наши производи да бидат направени од рециклирани или други одржливи материјали до 2030 година.
A view of hands washing denim in water
Во 2019 година, ние започнавме со функцијата за транспарентност на нашата веб-страница и апликација
Веруваме дека транспарентноста е важен дел од одржливоста. Споделувањето на знаењето за нашиот бизнис и начинот на кој ги правиме нашите облеки ви дава поголема моќ.
Како и многу модни брендови, ние немаме фабрика во која се произведува нашата облека.
Секој снабдувач кој работи со нас мора да ја потпише нашата посветеност на одржливост која претставува сет на стандарди во врска со праведна плата, добри работни услови, добросостојба на животните и многу повеќе.
View of hands holding a pile of folded clothes
Во 2020 година, собравме 18.800 тони непосакувана облека и текстил 

 
Нашата програма за собирање на облека е најголемата во светот од овој вид, воведена глобално во 2013 година.
A view of a hand holding flowers and a paper bag
24
%
До 2025 година, целата амбалажа што ја користиме (вклучително и пластиката) ќе биде таква што може повторно да се користи, рециклира или компостира.
Karin Brinck, Sustainability Manager H&M Brand
Им овозможуваме на сите да изгледаат, да се чувствуваат и да прават добро. Преку нашата одржлива понуда и искуство за купувачите, им овозможуваме на сите да изберат одржлив начин на живот.
Karin Brinck
Sustainability Manager H&M Brand
Дознајте повеќе за нашата посветеност кон одржливоста
Изградете кариера во H&M, каде секој може да биде себеси и каде можете да помогнете на светот да се подготви за потребните промени