Известување за колачиња

Нашата посветеност на заштита на податоците и приватноста

Групацијата H&M користи колачиња и други слични технологии на нашите веб-страници за да обезбеди целосна функционалност на веб-страницата и да изврши аналитика. При тоа, собираме специфични лични информации за вас за време на вашето користење на нашите веб-страници. Ова известување за колачиња е наменето да јасно објасни кои колачиња ги користиме, нивните намени и како може да го контролирате вашето согласување. Исто така, ќе ве информираме за вашите права во однос на нас и ќе ви покажеме како да ги остварите овие права во врска со обработката на вашите лични податоци.

Групацијата H&M се состои од филијали на компанијата H & M Hennes & Mauritz AB и нејзините брендови; H&M, COS, Weekday, Monki, H&M HOME, & Other Stories, Arket и Afound.

Што е колаче?

Колаче е мала текстуална датотека која една веб-страница, апликација или платформа ја складира
на вашиот компјутер, таблет, паметен телефон, или било кој друг сличен уред содржи информации за вашата навигација на веб-локацијата. Постојат привремени колачиња и трајни колачиња. Привремените колачиња, таканаречени сесиски колачиња, се чуваат на вашиот уред додека не го затворите вашиот пребарувач. Трајните колачиња имаат рок на траење и кога овој датум ќе помине, колачето се брише кога ќе се вратите на веб-страницата што го создаде.

Колачињата можат да бидат „колачиња од прва страна“ или „колачиња од трета страна“. Колачињата од прва страна се колачиња кои се поставени на веб-страниците од H&M. Колачињата од трета страна се колачиња кои се поставени на веб-страниците од друга организација, со дозвола од H&M.

Кој е одговорен за колачињата?

Сите колачиња имаат издавач кој ви кажува на кого припаѓаат колачињата. Издавачот е сопственикот на доменот наведен во колачето.

H & M Hennes & Mauritz GBC AB, Mäster Samuelsgatan 46, 106 38 Стокхолм, Шведска и наведениот издавач, наведен во подгрупата на колачиња подолу, се одговорни за поставување на колачиња на вашиот уред кога пристапувате на која било од нашите официјални веб-страници и за пристап и собирање на податоци од истиот уред.

Како можете да ја повлечете вашата согласност за колачиња? 

Во секое време може да ги оневозможите несуштинските колачиња со повлекување на вашата согласност. Со вашите согласности за колачиња управувате во Поставки за колачиња во долниот дел од оваа веб-локација.

Покрај повлекувањето на согласноста, може лесно да спречите прегледувачот да прифаќа колачиња со конфигурирање на поставките за колачиња на прегледувачот. Сите комерцијални веб-прегледувачи се опремени со функционалност за управување со колачиња. Проверете го својот веб-прегледувач за да дознаете повеќе за начинот на кој ќе ги избришете или оневозможите колачињата итн.

Ако одлучите да ги оневозможите колачињата, може да се соочите со ограничување на функционалноста и влошено корисничко искуство.
Какви типови колачиња користиме и зошто?

cookies