Kleed de hele wereld & help mode duurzamer maken
Voor ons is duurzaamheid een natuurlijk onderdeel van succesvol zaken doen. Wij streven er altijd naar om op een ethische, transparante en verantwoordelijke manier te handelen, en wij verwachten van onze zakenpartners dat zij hetzelfde doen.
Onze inzet voor duurzaamheid
Onze inzet voor duurzaamheid
Onze inzet voor duurzaamheid
Onze inzet voor duurzaamheid
Onze inzet voor duurzaamheid
Onze inzet voor duurzaamheid
Onze inzet voor duurzaamheid
Onze inzet voor duurzaamheid
Onze inzet voor duurzaamheid
Laten we eerlijk zijn. Hoewel we dol zijn op mode, heeft het een enorme impact op het milieu en communities over de hele wereld. We weten dat we een grote rol te spelen hebben in het vooruit helpen van de industrie op meer duurzame manieren. Daarom werken we hard aan positieve veranderingen, nemen we stappen in de richting van een kleinere ecologische voetafdruk en een duurzame stijl op een wereldwijde schaal. Samen kunnen we mode duurzamer maken & duurzaamheid modieuzer.
We zijn er trots op dat we werelds eerste in-store recyclingsysteem hebben. Van oude kleren, nieuwe maken.
Door te investeren in nieuwe technologische oplossingen, willen we de manier veranderen waarop we kleding maken, gebruiken en afscheid van nemen.
Katoenteelt
100
%
Het is ons doel om in 2030 al onze producten te hebben gemaakt van gerecyclede materialen of andere materialen uit duurzame bronnen.
Een blik op handen wassen denim in water
In 2019 lanceerden we een transparantiefunctie op onze website en app
Wij geloven dat transparantie een belangrijk onderdeel is van duurzamer worden. Het delen van kennis over ons bedrijf en hoe we onze kleding maken, geeft je meer macht.
Zoals veel modemerken bezitten wij niet de fabrieken waar onze kleding wordt gemaakt.
Elke leverancier die met ons samenwerkt, moet onze Sustainability Commitment ondertekenen. Dit is een reeks normen met betrekking tot eerlijke lonen, goede arbeidsomstandigheden, dierenwelzijn en nog veel meer.
Gezicht op handen die een stapel opgevouwen kleren vasthouden
In 2020 hebben we 18.800 ton ongewenste kleding en textiel ingezameld
Ons kledinginzamelingsprogramma is het grootste in zijn soort ter wereld. Het werd in 2013 wereldwijd gelanceerd.
Een beeld van een hand die bloemen en een papieren zak vasthoudt
24
%
Tegen 2025 zullen alle verpakkingen die we gebruiken (inclusief plastic) herbruikbaar, recyclebaar of biologisch afbreekbaar zijn.
Een man in een pak kijkt in de camera
Iedereen in staat stellen er goed uit te zien, zich goed te voelen en goed te doen. Door ons duurzame klantenaanbod en onze duurzame ervaring maken we het voor iedereen mogelijk om te kiezen voor een duurzamere levensstijl.
Pascal
GLOBAL SUSTAINABILITY MANAGER
Meer informatie over onze inzet voor duurzaamheid
Bouw aan een carrière bij H&M waar je jezelf kunt zijn & help de wereld zich te kleden voor de verandering die we nodig hebben