Sök efter karriärmöjligheter

FAQ Mönsterkonstruktör

Jag vill praktisera på H&M
Vi tar endast emot praktikanter som går en utbildning som inkluderar en Lia=Lärande i arbetet. Praktiken ska ske under utbildningstiden,
innan examen. Studenten måste tala och skriva god engelska.


Jag vill utbilda mig till konstruktör, vilken utbildning
rekommenderar ni?

En bra grundutbildning är ett Textilt gymnasium. Det finns många bra eftergymnasiala utbildningar i Sverige tex. Textilhögskolan i Borås. Tillskärarakademin i Göteborg har en direktrisutbildning  som jobbar med Lectra som är den programvara H&M jobbar med. Det finns också bra universitet utomlands med mönsterkonstruktion/ teknisk design.


Behöver jag en utbildning för att få jobb som konstruktörs  
assistent?

Ja, vi kräver minst 3,5 års textil/konstruktions utbildning  (tex. gymnasium och eftergymnasial utbildning) vi värderar även yrkeserfarenhet inom konstruktion och sömnad. Utbildning i programvaran Lectra är en fördel. Ansökanden måste tala och skriva god engelska.


Hur gör jag för att söka jobb hos er på inköpskontoret?
Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida www. hm.com.Vi tar endast emot kompletta ansökningar med CV samt ett personligt brev.


Vilka filer vill ni att jag bifogar i min ansökan?
Vi vill att du laddar upp CV och Personligt brev i din ansökan. Vi tar även emot rekommendationsbrev eller betyg men det är inte nödvändigt.


Jag får upp ett felmeddelande när jag ska skicka in ansökan, vad ska jag göra?
Felmeddelandet kan bero på att systemet underhålls för tillfället, vänligen försök igen lite senare.


När är sista ansökningsdag för tjänsten?
Eftersom H&M växer snabbt har vi ett stort behov av nya talanger, och därför söker vi konstruktörsassistenter löpande under hela året.
Således finns ingen sista ansökningsdag utan annonsen ligger uppe kontinuerligt med undantag för kortare uppehåll vid uppdateringar och några veckor över jul och sommar.


Vill ni ha ansökan på svenska eller engelska?
Vi har inga preferenser när det gäller språkvalet på din ansökan, både svenska och engelska går bra.


Söker ni både oerfarna och erfarna till tjänsten som inköpsassistent?
Vi söker både nyutexaminerade och personer med yrkeserfarenhet. Det viktigaste för oss är att hitta personer med rätt matchning mot de kriterier vi har för tjänsten; genuint intresse för mode, passform och tekniska lösningar. Att du är resultatorienterad med ledaregenskaper och har en personlighet som gör att du kan identifiera dig med H&M:s värderingar och kultur.På H&M finns det olika stora ansvarsområden
och många sidouppdrag och projekt – därför anställer vi kandidater med olika mycket erfarenhet till samma roll.


Vad letar ni efter hos kandidater som söker tjänsten?
Det vi letar efter hos framtida konstruktörerer är ett genuint intresse för mode, passform och tekniska lösningar.
Att du är resultatorienterad med ledaregenskaper och har en personlighet som gör att du kan identifiera dig med H&M:s värderingar och kultur.


När är startdatum för tjänsten?
Eftersom vi rekryterar Konstruktörsassistenter löpande under året så har vi inget fast startdatum. Vi brukar kunna vara ganska flexibla med startdatum men utgår också givetvis ifrån våra specifika behov för tillfället.


Behöver jag kunna tala svenska för att söka tjänsten?
Du behöver inte kunna tala svenska för att söka tjänsten, men skulle du bli anställd som Konstruktörsassistent  på H&M i Sverige vill vi att du framåt har ambitionen att lära dig svenska.


Finns möjlighet att jobba som konstruktörsassistent i andra städer i Sverige än Stockholm?
Alla våra konstruktörs stjänster för H&M utgår från Inköpskontor i Stockholm.


Jag är intresserad av att jobba utomlands, till exempel i produktion. Finns den möjligheten?
H&M är ett globalt företag och det kan finnas möjligheter till en internationell karriär. Som konstruktör kan man i vissa fall fortsätta sin karriär i produktion utomlands.


Hur länge jobbar man i rollen som konstruktörsassistent innan man går vidare?
På H&M är det din prestation, ditt driv och intresse som avgör ditt
nästa steg. Som Konstruktörsassistent brukar man jobba 2-3 år innan man har växlat ut i rollen och är redo att gå vidare.


Vilka utvecklingsmöjligheter finns som Konstruktörsassistent på H&M?
H&M växer snabbt och det tillkommer ständigt nya funktioner och roller som vi söker talanger till, men det är alltid ditt eget intresse och driv som avgör hur din utveckling ser ut. Vi rekryterar framtida ledare
som vill växa med oss, därmed finns det stora karriär/utvecklingsmöjligheter på H&M.


Har ni möjlighet att erbjuda sommarjobb eller extrajobb?
Vi har tyvärr ingen möjlighet att erbjuda sommarjobb eller extrajobb som Mönsterkonstruktörs assistent. Däremot finns alltid möjligheten att jobba i butik vilket är en jättebra erfarenhet om du sedan vill jobba inom H&M. Du anmäler intresse via hemsidan.

H&M använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies.