Sök efter karriärmöjligheter

FAQ Inköpare

Kan jag praktisera på H&M som en inköpsassistent?
Vi tar endast emot praktikanter som går en relevant utbildning som inkluderar en praktikperiod. Vi annonserar på hemsidan om vi rekryterar för praktikanter.


Jag vill utbilda mig till inköpare, vilken utbildning rekommenderar ni?
Det finns många skolor som erbjuder relevanta utbildningar tex på Textilhögskolan i Borås, Stockholms Internationella Handelsskola, Nordiska Textilakademin. Det finns även många internationella skolor som erbjuder relevanta utbildningar, som London Collage of Fashion, Manchester Metropolitan University, Nottingham Trent University, Westminster University, Amsterdam Fashion Institute.


Behöver jag en utbildning för att få jobb som inköpsassistent? 
Kravet vi har är att du som sökande antingen har relevant arbetslivserfarenhet eller en utbildning inom textil/mode/inköp/e-handel. Därmed har vi inget definitivt krav på utbildning, men eftersom konkurrensen är hård är det vanligt att man behöver båda en relevant utbildning och arbetslivserfarenhet från branschen.


Jag vill skaffa mig relevant arbetslivserfarenhet, vad rekommenderar ni?
Vi ser all erfarenhet från inköp, butik, försäljning och/eller online handel, gärna från ansvarspositioner inom modebranschen som relevant.


Hur gör jag för att söka jobb hos er på inköpskontoret?
Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida www.hm.com/jobs


Vilka filer vill ni att jag bifogar i min ansökan?
En komplett ansökan kräver CV och personligt brev. Vi tar även emot betyg och rekommendationsbrev även om det inte är ett krav.


Jag får upp ett felmeddelande när jag ska skicka in ansökan, vad ska jag göra?
Felmeddelandet kan bero på att systemet underhålls för tillfället, vänligen försök igen lite senare.


När är sista ansökningsdag för tjänsten?
H&M växer snabbt och vi har ett stort behov av nya talanger, därför söker vi Inköpsassistenter löpande under hela året. Således finns ingen sista ansökningsdag för tjänsten utan annonsen ligger uppe kontinuerligt med undantag för kortare perioder.


Vill ni ha ansökan på svenska eller engelska?
Vi föredrar att få ansökan på engelska.


Söker ni både oerfarna och erfarna kandidater till tjänsten som inköpsassistent?
Ja, vi söker allt från nyutexaminerade till erfarna Inköpare. Det viktigaste för oss är att hitta personer som matchar de kriterier vi har för tjänsten; genuint intresse för mode, affärssinne, resultatorienterad, ledaregenskaper och en personlighet som gör att man trivs med H&M´s kultur och värderingar. Det vanligaste är att man börjar som Inköpsassistent på H&M oavsett tidigare erfarenheter för att lära sig H&M.


Rekryterar H&M direkt till Inköpare?
Vi rekryterar sällan direkt till Inköparroller även om det händer ibland. När vi rekryterar till Inköpare annonserar vi tjänsten på vår karriärhemsida som vanligt. Vi rekryterar framtida Inköpare via tjänsten som Inköpsassistent då vi tror på värdet av intern succession. 


Hur ser rekryteringsprocessen ut?
Rekryteringsprocessen består av CV-granskning, telefonintervju, intervjudag och därefter intervjuer på våra inköpsavdelningar samt referenstagning.


Söker ni inköpsassistenter till en specifik avdelning?
Om annonsen inte uttryckligen specificerar att vi söker till ett särskilt koncept är det en generell annons för alla våra avdelningar och koncept och det kan därmed röra sig om inköp inom konfektion, accessoarer eller kosmetik. Matchningen mot en specifik avdelning görs först efter intervjudagen med hänsyn till kandidatens profil och situationen på respektive avdelning. 


När är startdatum för tjänsten?
Eftersom vi rekryterar Inköpsassistenter löpande under året så har vi inget fast startdatum. Vi brukar kunna vara ganska flexibla med startdatum men utgår också givetvis ifrån våra specifika behov för tillfället.


Behöver jag kunna tala svenska för att söka tjänsten?
Du behöver inte kunna tala svenska för att söka tjänsten, men skulle du bli anställd som Inköpsassistent i Sverige så uppmuntrar vi dig att lära dig svenska även om vårt företagsspråk är engelska.


Finns det möjlighet att jobba som inköpsassistent i andra städer i Sverige än Stockholm?
På H&M finns det bara ett Inköpskontor och det är baserat i Stockholm, Sverige. Alla inköpstjänster är baserade på detta kontor.


Jag är intresserad av att jobba utomlands, till exempel i produktion. Är det möjligt?
H&M är ett globalt företag och det finns stora möjligheter till en internationell karriär. Rollen som Inköpsassistent lägger en god grund för att jobba utomlands. Som Inköpsassistent kan man till exempel fortsätta sin karriär i produktion utomlands. Du kan tex. jobba på någon av våra försäljningsmarknader eller i produktion. 


Hur länge jobbar man i rollen som inköpsassistent innan man går vidare?
På H&M är det din prestation, ditt driv och intresse som avgör ditt nästa steg. Hur fort man utvecklas i rollen varierar men oftast brukar man jobba ett par år som Inköpsassistent innan man är redo att gå vidare.


Vilka utvecklingsmöjligheter finns som inköpsassistent på H&M?
H&M växer snabbt och det tillkommer ständigt nya roller och funktioner. Rollen som Inköpsassistent lägger en god grund för en spännande karriär inom företaget men det är alltid ditt eget intresse och driv som avgör hur din utveckling ser ut. Vi rekryterar framtida ledare som vill växa med oss och därmed finns det stora karriär- och utvecklingsmöjligheter.


Har ni möjlighet att erbjuda sommarjobb eller extrajobb?
Vi har tyvärr ingen möjlighet att erbjuda sommarjobb eller extrajobb som Inköpsassistent. Däremot finns alltid möjligheten att jobba i butik vilket är en jättebra erfarenhet om du sedan vill jobba vidare på Inköpskontoret. Du hittar våra lediga jobb under Lediga jobb

H&M använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies.