Sök efter karriärmöjligheter

FAQ Business Controller

Vilka filer vill ni att jag bifogar min ansökan?

Vi vill att du laddar upp CV, Personligt brev samt betyg ifrån gymnasium och universitet i din ansökan. Du behöver inte bifoga referenser eller rekommendationsbrev i det här skedet.


Mina filer med CV, Personligt brev och betyg är för stora för att laddas upp. Vad ska jag göra?

Prova att spara ner dokumenten i till exempel en PDF- eller zip-fil. Du kan gärna spara de olika betygen i ett och samma dokument då det brukar spara utrymme. Är dokumenten fortfarande för stora kan du skriva det i ditt personliga brev, så kommer vi vid behov att be om bilagorna senare i processen.


Jag får upp ett felmeddelande när jag ska skicka in ansökan, vad ska jag göra?

Felmeddelandet kan bero på att systemet underhålls för tillfället, vänligen försök igen lite senare.


När är sista ansökningsdag för tjänsten?

Eftersom H&M växer kraftigt har vi ett stort behov av nya talanger, och därför söker vi Business Controllers löpande under hela året. I dagsläget anställer vi cirka 30-40 Business Controllers per år.
Således finns ingen sista ansökningsdag utan annonsen ligger uppe kontinuerligt med undantag för några veckor över jul och sommaren.


Vill ni ha ansökan på svenska eller engelska?

Vi vill att du skriver ansökan på engelska.


Hur många personer söker ni?

Cirka 30-40 per år.


Söker ni både nyexade och Young Professionals till tjänsten?

Vi söker både nyexade och personer som jobbat några år efter examen till tjänsten som Business Controller. Det viktigaste för oss är att hitta personer med rätt matchning mot de kriterier vi har för tjänsten; Analytisk förmåga, Resultatorientering, Ledaregenskaper, Affärssinne och Personlighet. På H&M finns det olika stora ansvarsområden och många sidouppdrag och projekt – därför anställer vi kandidater med olika mycket erfarenhet till samma roll.


Vad letar ni efter hos kandidater som söker tjänsten?

Det vi letar efter hos framtida Business Controllers är analytisk förmåga, resultatorientering, ledaregenskaper, affärssinne och en personlighet som gör att man kan identifiera sig med H&Ms värderingar och kultur.


Hur ser rekryteringsprocessen ut?

Rekryteringsprocessen består av CV-granskning, analytiskt web-test, telefonintervju, intervjudag, personlighetstest, referenstagning och en slutintervju.


När är startdatum för tjänsten?

Eftersom vi rekryterar Business Controllers löpande under året så har vi inget fast startdatum, utan det beror på när under året du söker och i så fall blir anställd. Vi brukar kunna vara ganska flexibla med startdatum men utgår också givetvis ifrån våra specifika behov för tillfället.


Behöver jag kunna tala svenska för att söka tjänsten?

Du behöver inte kunna tala svenska för att söka, men skulle du bli anställd som Business Controller på H&M i Sverige vill vi att du framåt har ambitionen att lära dig svenska.


Finns möjlighet att jobba i andra städer i Sverige än Stockholm?

Vi har störst behov av Business Controllers främst till vårt globala inköpskontor i Stockholm, men vi söker också personer till våra försäljningskontor runt om i Sverige. Vilka möjligheter som finns att jobba inom ett visst kontor varierar beroende på kontorens behov vid olika tidpunkter. Vi har försäljningskontor i Göteborg, Malmö, Uppsala och Stockholm. Är du intresserad av en särskild stad kan du ange det i ditt personliga brev.


Jag är intresserad av att jobba utomlands, till exempel i produktion. Finns den möjligheten?

H&M är ett globalt företag och det finns stora möjligheter till en internationell karriär. Som Business Controller kan man till exempel jobba i försäljning eller produktion utomlands. Vanligast är att man börjar som Business Controller på H&Ms globala inköpskontor i Stockholm och att man åker utomlands och jobbar efter några år. Har du önskemål om en specifik utlandsplacering direkt kan du ange det i ditt personliga brev.


Hur länge jobbar man i rollen som Business Controller innan man går vidare?

På H&M är det din prestation, ditt driv och intresse som avgör ditt nästa steg. Som Business Controller brukar man jobba 2-4 år innan man har växlat ut i rollen och är redo att gå vidare.


Vilka utvecklingsmöjligheter finns som Business Controller på H&M?

H&M växer snabbt och det tillkommer ständigt nya funktioner och roller som vi söker talanger till, men det är alltid ditt eget intresse och driv som avgör hur din utveckling ser ut. Vi rekryterar framtida ledare som vill växa med oss, därmed finns det stora karriär/utvecklingsmöjligheter på H&M.


Har ni möjlighet att erbjuda sommarjobb eller extrajobb?

Vi har tyvärr ingen möjlighet att erbjuda sommarjobb eller extrajobb som Business Controller utöver vårt Summer Internship som du är välkommen att söka som ekonom/ingenjörsstudent. Däremot finns alltid möjligheten att jobba i butik vilket är en jättebra erfarenhet om du sedan vill jobba inom H&M. Du anmäler intresse via hemsidan.