Iskanje kariernih priložnosti

Pogosta vprašanja

Imate vprašanja? V nadaljevanju najdete nekaj najbolj pogostih vprašanj, ki jih dobivamo v H&M. Če ne najdete odgovora na svoje vprašanje, se, prosimo, obrnite na nas in z veseljem vam bomo pomagali.


Kako se prijavim za delovno mesto v podjetju H&M?

Ker sprejemamo le elektronske prijave, vas prosimo, da izpolnite prijavni obrazec – preprosto kliknite na delovno mesto, ki vas zanima.


Kako se prijavim za delovno mesto v H&M-u v drugi državi?

V zgornjem desnem kotu strani preklopite na želeno državo. Pred prijavo se prepričajte, da izpolnjujete vse pogoje za delo v izbrani državi.


Ali v H&M-u obstajajo izobraževalni programi?

Da, nudimo na primer uvodne izobraževalne programe za prodajalce, vodje oddelkov, aranžerje in vodje trgovin.


Kakšne starosti moram biti za delo v H&M?

Želimo, da ste starejši od 18 let.


Kako se prijavim za delovno mesto s polnim/krajšim delovnim časom?

Prosimo vas, da s pomočjo iskalnika na straneh hm.com/jobs poiščete primerno delovno mesto. 


Kako postati model podjetja H&M?

Proces izbiranja poteka na sedežu podjetja H&M v Stockholmu na Švedskem in je plod sodelovanja z mednarodnimi modnimi agencijami. Če vas zanima manekenstvo, se, prosimo, obrnite na eno izmed modnih agencij.


Na kaj je potrebno biti pozoren pri prijavi za delo v trgovini?

Pripravljeni bodite na delo s prilagodljivim urnikom in dinamično, fizično zahtevno ter zabavno delovno okolje.


Ponuja H&M sezonsko delo?

Ne, saj vlagamo veliko časa v uvajanje novega osebja. Zato smo pripravljeni vlagati samo v osebe, ki nameravajo delati v H&M-u dalj časa.


Lahko dobim delo ali mesto pripravnika/-ce v H&M-u v kakšni drugi državi?

Vsaka država sama odloča o zaposlovanju sodelavcev in pripravnikov. Če želiš več informacij o možnosti zaposlitve ali opravljanju prakse v drugi državi, se obrni na H&M v državi, v kateri želiš delati. Kontaktne osebe in naslove držav, v katerih imamo prodajna mesta, najdeš na hm.com/jobs.


Se lahko prijavim na delovno mesto v H&M-u, čeprav ni razpisa za prosto delovno mesto?

Naš cilj je kakor hitro mogoče zapolniti prosta delovna mesta z najboljšimi kandidati. Zato obdelamo samo prošnje, ki prispejo z naslova razpisanih prostih delovnih mest.


Zakaj med razpisanimi prostimi delovnimi mesti ne najdem kraja, kjer bi želel/-a delati?

Vsa razpisana prosta delovna mesta za celotno Slovenijo so prikazana na naši spletni strani. Če ni v razpisu navedenega kraja, za katerega se zanimate, potem je to zato, ker ni razpisanega delovnega mesta v tem kraju. Ker pa se razmere v hitro rastočem podjetju, kot je H&M, hitro spreminjajo, vam priporočamo, da redno obiskujete našo spletno stran.


Kakšno izobrazbo potrebujem, da lahko delam v H&M-u?

Si izučen/-a prodajalec/-ka ali aranžer/-ka? Odlično! Vendar za nas to ni pogoj. Pri nas lahko delate in gradite kariero tudi z kakšno drugo izobrazbo s katerega drugega področja. Zahtevane pogoje za naša delovna mesta najdete na naši spletni strani.