Søk etter karrieremuligheter

Online kundeservice medarbeider

De som jobber som kundeservice-agent hos H&M svarer ikke bare på spørsmål – de bygger relasjoner. Fordi god kundeservice handler om å bygge relasjoner og sørge for at H&M kan fortsette med å tilby mote og kvalitet til fantastiske priser. Det fartsfylte miljøet hos kundeservice betyr at ikke to dager er like. For å passe i rollen må du være entusiastisk, like å ha mange baller i luften og kunne opprettholde en rolig og profesjonell holdning selv i stressende situasjoner. Du er vant til å ta ansvar og initiativ, og du har alltid et smil på lur.

Vi håper at du liker å jobbe med både data og mennesker – ofte samtidig. Du bør også ha gode kommunikasjons-evner og være opptatt av å holde deg oppdatert på kampanjer, salgsaktiviteter og strategier. Sist, men ikke minst, er du svært interessert i mote.

I ditt daglige arbeid behandler du online-bestillinger, spørsmål om kolleksjoner og om produkter, i alle kanaler – fra e-post og chatteprogram til telefonsamtaler.

Høres det spennende ut? Dette er din sjanse til en karriere utenom det vanlige.

H&M bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen når du besøker nettsiden vår. Ved at du fortsetter å bruke våre tjenester, forutsetter vi at du godtar dette. Les mer om cookies.