Hae uramahdollisuuksia

Online-asiakaspalveluneuvoja

Asiakaspalveluneuvojat eivät H&M:llä ainoastaan vastaile esitettyihin kysymyksiin – heillä on taito ystävystyä. Sitähän hyvä asiakaspalvelu juuri on; luodaan kestäviä suhteita, varmistetaan, että H&M voi jatkossakin tarjota upeaa muotia parhaaseen hintaan. Asiakaspalvelun nopeatempoisessa ympäristössä huominen ei koskaan ole eilisen kaltainen. Jotta soveltuisit tähän työhön, sinun on oltava innostunut moniosaaja, joka säilyttää tyynen ammattilaisen asenteen stressaavassakin tilanteessa. Olet tottunut ottamaan vastuuta ja pystyt työskentelemään itsenäisesti, hymyä koskaan unohtamatta.

Odotamme sinun nauttivan työstä sekä tietokoneella että ihmisten parissa – usein samanaikaisesti. Kommunikaatiotaitosi ovat erinomaiset ja olet aina ajan tasalla uusista kampanjoista, myyntiaktiviteeteista ja strategioista. Viimeisin, mutta ei vähäisin vaatimus: muoti on intohimosi.

Päivittäinen tehtäväsi on käsitellä eri lähteistä tuleviin online-tilauksiin, mallistoihin ja tuotteisiin liittyviä tiedusteluja – sähköpostitse, chatin kautta, puhelimitse ja tavallisina kirjeinä.

Kuulostaako jännittävältä? Tässä on tilaisuutesi aloittaa erilainen työura.

H&M käyttää evästeitä taatakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä oletamme, että olet hyväksynyt tämän. Lue lisää evästeistä.