Αναζήτηση επαγγελματικών ευκαιριών

Συχνές ερωτήσεις

Έχεις απορίες; Αυτές είναι μερικές από τις συνηθέστερες ερωτήσεις που δεχόμαστε στην H&M. Αν δεν μπορείς να βρεις απάντηση στην ερώτησή σου, επικοινώνησε μαζί μας και θα χαρούμε πολύ να βοηθήσουμε.


Πως κάνω αίτηση για μια θέση στην H&M;

Δεχόμαστε μόνο αιτήσεις που κατατίθενται ηλεκτρονικά. Επομένως, αν αφήσεις το βιογραφικό σου σημείωμα σε κάποιο κατάστημά μας ή το προωθήσεις μέσω fax δυστυχώς δεν θα καταχωρηθεί στο σύστημα και οι πιθανότητες ορθής επεξεργασίας του μειώνονται σημαντικά. Έτσι, αν επιθυμείς να λάβουμε το βιογραφικό σου σημείωμα μπορείς να ακολουθήσεις τις οδηγίες στη σελίδα «Εργασία στην Η&Μ».


Είναι εύκολο να κάνω την αίτησή μου ηλεκτρονικά στην Η&Μ;

Πανεύκολο! Κάνεις κλικ πάνω στο «Εργασία στην H&M» και στη συνέχεια πάνω στις «Διαθέσιμες Θέσεις Εργασίας», όπου έχεις τη δυνατότητα να δεις αν υπάρχουν ενεργές αγγελίες. Στην περίπτωση που κάποια ανοιχτή θέση εργασίας σε ενδιαφέρει, κάνε κλικ πάνω στον τίτλο της αγγελίας, διάβασέ την και εφόσον το ενδιαφέρον σου παραμένει ενεργό για τη θέση, κάνε κλικ πάνω στην «Αίτηση». Έπειτα δημιουργείς και συμπληρώνεις ένα όνομα χρήστη, έναν προσωπικό κωδικό και την ηλεκτρονική σου διεύθυνση και ξεκινάς την διαδικασία υποβολής της αίτησής σου.  Στα 8 βήματα που θα ακολουθήσουν, θα συμπληρώσεις τις απαιτούμενες πληροφορίες μέχρι να φτάσεις στο τελικό στάδιο όπου θα κάνεις κλικ πάνω στο πεδίο «Υποβολή» .


Πόση ώρα απαιτείται για να κάνω ηλεκτρονικά την αίτησή μου;

Χρειάζεσαι μόλις 5-10 λεπτά ανάλογα με το πόσο μεγάλες θα είναι οι απαντήσεις που θα μας δώσεις. Στην αρχή, θα σου ζητήσουμε την άδεια να επεξεργαστούμε εσωτερικά μόνο για το σκοπό της αιτήσεώς σου στην Η&Μ τα προσωπικά δεδομένα που θα μας παράσχεις. Στη συνέχεια, θα συμπληρώσεις τις προσωπικές σου πληροφορίες (π.χ.: όνομα, επίθετο, στοιχεία επικοινωνίας), θα απαντήσεις σε ένα ερωτηματολόγιο που αφορά τη θέση που σε ενδιαφέρει και θα συμπληρώσεις το επαγγελματικό και ακαδημαϊκό σου προφίλ. Το τελευταίο στάδιο της αιτήσεώς σου αφορά την επισύναψη του βιογραφικού σου σημειώματος.


Πώς μπορώ να δημιουργήσω το προσωπικό μου προφίλ;

Ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες για να μπορέσεις εύκολα και γρήγορα να αποκτήσεις το προσωπικό σου προφίλ δημιουργώντας το όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασής σου.

Το όνομα χρήστη πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον 4 χαρακτήρες. Δεν πρέπει να περιέχει κενά, τονισμένους χαρακτήρες (è, ü) ή άλλους χαρακτήρες τύπου ( . - / ˂ ˃

Ο κωδικός πρόσβασης πρέπει να ανταποκρίνεται στους παρακάτω κανόνες

  • Πρέπει να περιέχει μεταξύ 6 και 50 χαρακτήρες. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις χαρακτήρες από την εξής ομάδα χαρακτήρων: ! # $ % & ( ) * + , - . / 0123456789 : ; < = > ? @ ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ [ \ ] _ ‘ abcdefghijklmnopqrstuvwxyz { | } ~
  • Πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 1 από τα παρακάτω γράμματα (ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstuvwxyz)
  • Πρέπει να περιέχει τουλάχιστον έναν αριθμό (0123456789)
  • Δεν πρέπει να περιέχει 2 ίδιους διαδοχικούς χαρακτήρες (AA, ii, $$)
  • Δεν πρέπει να περιέχει το όνομα χρήστη
  • Δεν πρέπει να περιέχει την ηλεκτρονική σου διεύθυνση
  • Δεν πρέπει να περιέχει το μικρό σου όνομα
  • Δεν πρέπει να περιέχει το επώνυμό σου

Αν αντιμετωπίσω δυσκολία στη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής μου αίτησης ή τη δημιουργία του προσωπικού μου προφίλ, τι κάνω;

Βεβαιώσου ότι έχεις ακολουθήσει σωστά όλες τις οδηγίες και αν εξακολουθείς να αντιμετωπίζεις πρόβλημα, μπορείς να στείλεις ένα mail στο info.gr@hm.com με τις απορίες σου.


Αν ξεχάσω κάποιο από τα στοιχεία του προσωπικού μου προφίλ στην Η&Μ, τι γίνεται;

Κανένα πρόβλημα! Αν θυμάσαι την ηλεκτρονική σου διεύθυνση, μπορείς να ανακτήσεις τα στοιχεία πρόσβασής σου. Αν έχεις ξεχάσει το Όνομα Χρήστη ή τον Κωδικό Πρόσβασής σου παρακαλείσαι όπως κάνεις χρήση των συνδέσμων "Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;" ή "Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης;" στη σελίδα εισόδου για να επανακτήσεις τις πληροφορίες σου.


Τι ηλικία πρέπει να έχω για να εργαστώ στην H&M;

Θα πρέπει να είσαι άνω των 18 ετών. Εάν ακόμα δεν πληροίς τη νόμιμη ηλικία για εργασία, θα περιμένουμε με χαρά να επικοινωνήσεις μαζί μας στο μέλλον.


Τι πρέπει να λάβω υπόψη μου αν θέλω να κάνω αίτηση για μια θέση σε κατάστημα;

Βεβαιώσου ότι μπορείς να συντονιστείς με το ευέλικτο ωράριο των εμπορικών καταστημάτων και προετοιμάσου για ένα εντατικό, κοπιαστικό αλλά και διασκεδαστικό εργασιακό περιβάλλον.


Πώς μπορώ να εργαστώ με μερική απασχόληση στην Η&Μ

Εάν σας ενδιαφέρει μια θέση μερικής απασχόλησης, παρακαλούμε μεταβείτε στις διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Οι συνηθέστερες θέσεις μερικής απασχόλησης αφορούν συμβόλαια εργασίας 15, 20 και 25 ωρών την εβδομάδα, όπου οι ώρες εργασίας κατανέμονται σε πέντε εργάσιμες ημέρες ή και σε λιγότερες.


Υπάρχει η δυνατότητα να εργαστώ μόνο κάποιες ημέρες της εβδομάδας στην H&M;

Ναι, υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Οπότε σε παροτρύνουμε να επισκέπτεσαι τακτικά τη σελίδα «Εργασία στην Η&Μ»


Προσφέρει η H&M εποχιακή εργασία;

Κάποιες φορές, ναι. Συνήθως κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα σε αρκετά καταστήματά μας δημιουργούνται ανάγκες για εποχιακή εργασία στην Η&Μ. Γι’ αυτό έλεγξε τις διαθέσιμες θέσεις.


Είναι δυνατό να κάνω την πρακτική μου στην Η&Μ;                              

Δυστυχώς, δε διαθέτουμε θέσεις πρακτικής προς το παρόν τόσο στα γραφεία μας όσο και στα καταστήματά μας διότι δεν είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους ενδιαφερόμενους την υποστήριξη και τη δέσμευση που πιστεύουμε ότι αξίζουν.


Διαθέτει η H&M επιμορφωτικά προγράμματα;

Ναι, διαθέτουμε ποικιλία επιμορφωτικών προγραμμάτων ανάλογα με το ρόλο της κάθε θέσεως και σύμφωνα με το πρόγραμμα ανάπτυξης των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων του κάθε εργαζόμενου στην Η&Μ.


Μπορώ να κάνω αίτηση για μια θέση εργασίας ή πρακτική άσκηση στην H&M σε μια άλλη χώρα;

Κάθε χώρα είναι υπεύθυνη η ίδια για τις προσλήψεις και τη διαθεσιμότητά της για προγράμματα πρακτικής άσκησης. Για να πάρεις περισσότερες πληροφορίες, στην πάνω δεξιά γωνία, επίλεξε τον ιστότοπο της χώρας που σε ενδιαφέρει να εργαστείς ή να κάνεις την πρακτική σου άσκηση. Προτού κάνεις την αίτηση, διάβασε τις διαθέσιμες πληροφορίες για εργασία στη χώρα του ενδιαφέροντός σου και βεβαιώσου ότι έχεις το δικαίωμα να εργαστείς στη συγκεκριμένη χώρα.


Μπορώ να κάνω αίτηση για μια θέση στα Κεντρικά Γραφεία της H&M;

Ως επί το πλείστον, η στελέχωση των Κεντρικών Γραφείων γίνεται εσωτερικά. Ωστόσο, όταν υπάρχει κάποια ανοικτή θέση για την οποία οι εργαζόμενοι στην Η&Μ δεν πληρούν τα απαραίτητα προσόντα, τότε αναρτούμε αγγελία στο hm.com


Αν είμαι αλλοδαπός, τι απαιτείται για να εργαστώ στην Η&Μ  Ελλάδος;

Θα πρέπει να διαθέτεις έγκυρη κάρτα διαμονής και έγκυρη κάρτα μισθωτής εργασίας αν προέρχεσαι από χώρα που δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αριθμό Ελληνικού φορολογικού μητρώου. Στην περίπτωση που προέρχεσαι από χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη Βεβαίωσης Εγγραφής Πολίτη Κράτους Μέλους της Ε.Ε. με τη σφραγίδα της Ελληνικής Αστυνομικής Διεύθυνσης καθώς και αριθμό Ελληνικού φορολογικού μητρώου.


Υπάρχει η δυνατότητα να γράψω μια εργασία για έναν τομέα που σχετίζεται με τις επιχειρήσεις της

 Έχουμε επιλέξει να συγκεντρώσουμε όλους μας τους πόρους σε εκείνους που διαχειρίζονται την επιχείρηση και δεν έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε την απαραίτητη δέσμευση σε κάποιον που γράφει μια εργασία σχετικά με την εταιρεία μας. Έτσι, απορρίπτουμε οποιεσδήποτε αιτήσεις λαμβάνουμε.


Πώς μπορώ να γίνω μοντέλο για την H&M;

Η H&M συνεργάζεται με διεθνή πρακτορεία μοντέλων. Η διαδικασία επιλογής πραγματοποιείται στα Κεντρικά Γραφεία της εταιρείας στη Στοκχόλμη. Αν σε ενδιαφέρει το μόντελινγκ, μπορείς να επικοινωνήσεις με κάποιο πρακτορείο μοντέλων.


Τι πρέπει να λάβω υπόψη μου αν κάνω αίτηση για μια θέση στο τμήμα σχεδιασμού;

Το τμήμα σχεδιασμού της Η&Μ εδρεύει στα Κεντρικά Γραφεία της εταιρείας στη Στοκχόλμη. Αν σε ενδιαφέρει επισκέψου τη Σουηδική ιστοσελίδα μας και μην ξεχάσεις να επισυνάψεις το ψηφιακό σου portfolio ολοκληρώνοντας την αίτησή σου!