Søg karrieremuligheder

Det praktiske

Er du blevet inspireret til at kickstarte din karriere med en elevuddannelse hos os? Her finder du mere praktisk information om vores uddannelse og virksomhed. Tag også vores quiz og find ud af, om vi er et godt match!

Hvilke elevuddannelser tilbyder vi?

Vi ansætter hvert år omkring 30 Sales Advisor-elever og 10 Visual Merchandiser-elever til vores butikker i hele landet.

Hvad er kravene til at blive elev?

For at blive elev hos os skal du have færdiggjort en adgangsgivende grunduddannelse – eksempelvis HG2, EUD, EUX, HHX, eller STX/HTX/HF i kombination med det påkrævede eud-s grundforløb. Kontakt studievejledningen på din lokale erhvervsskole, hvis du vil være sikker på, at din uddannelse kvalificerer dig til at blive salgsassistentelev i detailbranchen.

Vi forventer ikke, at du har stor erhvervserfaring for at blive ansat som elev hos os – men vi håber, at du har tænkt over, hvorfor du ønsker at uddanne dig inden for detailbranchen, og hvorfor du gerne vil være en del af vores team.

Hvornår ansætter vi elever?

Vi ansætter elever en gang årligt med start 1. september. Hold øje med vores landsdækkende elevkampagne her på siden og i vores butikker, hvis du vil være sikker på at sende din ansøgning inden tidsfristen. Ønsker du at søge elevplads skal du holde øje med elevkampagnen i foråret og sende din ansøgning i foråret.

Hvis du sender din ansøgning til os i løbet af elevkampagnen, skal du være opmærksom på, at vores ansættelsesproces strækker sig over en længere periode. Vær derfor tålmodig, hvis du ikke hører fra os inden for en uge eller to, og send os gerne en e-mail på jobs.dk@hm.com, hvis du har spørgsmål eller er nysgerrig efter at høre mere.  

Hvordan er arbejdsforholdene?

Arbejdsforholdene i H&M er styret af Landsoverenskomsten for butik mellem HK og Dansk Erhverv. Det betyder blandt andet, at du som medarbejder modtager og selv godkender din arbejdsplan for 16 uger af gangen og er beskyttet imod uretfærdigt overarbejde i hverdage og weekender. Du er også garanteret fem ugers ferie om året, ligesom du ikke fratages løn ved sygdom.

H&M er en stor virksomhed, og det giver bedre mulighed for fleksible arbejdstider, end du vil opleve på de fleste mindre arbejdspladser. Vi har mange dygtige studiemedarbejdere, der arbejder om eftermiddagen og i weekenden, og derfor vil du som elev højst arbejde hver anden lørdag eller hver tredje weekend (afhængigt af om din butik har åbent om søndagen). Vi hjælper også hinanden som kollegaer, hvis én har brug for at bytte en vagt, ligesom du altid kan tale med din leder, hvis du står i en situation, hvor du har behov for fleksibilitet.