Pretraži poslovne prilike

Odjel za održivost

Održivost znači ostati relevantna snaga promjene. To znači poštovati ljude i planetu današnjice bez ugrožavanja potreba sutrašnjice.

Odjeni cijeli svijet & pomozi da modu učinimo održivijom. Budi ono što jesi & više od toga u H&M-u.

U H&M-u smo ponosni što našim kupcima pomažemo da izgledaju dobro i da se osjećaju dobro. Ovaj zajednički osjećaj svrhe motiviše nas da nam svaki postupak bude važan. To nas inspiriše da ostavimo pozitivan dojam na svakoga ko dođe u kontakt s našim brendom i našim zaposlenicima.

Naš svrsishodan rad ne ograničava se samo na rad s kupcima. S preko 5,000 prodavnica širom svijeta, naša veličina i razmjeri znače da imamo ogromnu odgovornost za stvaranje pozitivnog uticaja u cijelom našem lancu vrijednosti. Već dva desetljeća u potpunosti smo predani uključivanju principa zaštite životne sredine i društvene održivosti u svaki aspekt našeg poslovanja. Obavezali smo se da činimo dobro.

"U H&M-u smo si postavili izazov da modu ultimativno učinimo održivom, a održivost modernom. Želimo pomoći ljudima da izraze svoju ličnost i da se osjećaju ponosno zbog onoga što nose. Uzbuđen sam kad vidim dosad ostvaren napredak i koliko će nam to pomoći da napravimo još bolju ponudu – i kreiramo još održiviju budućnost mode", kaže Karl-Johan Persson, predsjednik upravnog odbora H&M Hennes & Mauritz AB.

100% smo predani tome da budemo lideri promjena za održiviju modnu industriju. 
Za više informacija o našem radu na održivosti posjeti 

hm.com/hm-sustainability
hmgroup.com/sustainability