Pretraži poslovne prilike

Učestala pitanja

Imaš li pitanja? Ovdje se nalaze neka od najčešćih pitanja koje dobivamo u H&M-u. Ako ne možeš pronaći odgovor na svoje pitanje, slobodno nas kontaktiraj, a mi ćemo rado pomoći.


Kako da se prijavim za posao u H&M-u?

Možemo primati jedino elektronske prijave pa te ljubazno molimo da koristiš formular za prijavu - jednostavno klikni na posao koji te zanima.


Koliko moram imati godina da mogu raditi za H&M?

Htjeli bismo da imaš najmanje 18 godina.


Kako da se prijavim za posao na puno radno vrijeme ili pola radnog vremena?

Koristi opciju za pretraživanje na hm.com/jobs kako bi pronašao/la odgovarajuću slobodnu poziciju.


Da li je moguće raditi samo vikendom u H&M-u?

Da, moguće je, ali pošto provodimo mnogo vremena obučavajući svakog novog zaposlenog, prije svega smo zainteresovani za osobe koji žele da rade u H&M-u tokom dužeg vremenskog perioda.


Nudi li H&M sezonsko zapošljavanje?

U zavisnosti od lokacije prodavnice, s vremena na vrijeme nudimo privremene ugovore.  Provjeri trenutno raspoloživa radna mjesta.


Da li H&M ima programe obuke?

Da, imamo programe obuke, na primjer za radna mjesta prodajni savjetnik, menadžer odjeljenja, visual merchandiser i menadžer prodavnice


Kako se mogu prijaviti za posao u H&M-u u drugoj zemlji?

Prijeđi na stranicu željene zemlje u gornjem desnom čošku.  Prije nego što se prijaviš, provjeri ispunjavaš li uslove za rad u toj određenoj zemlji.


Da li mogu da se prijavim za posao u sjedištu H&M-a?

Takva radna mjesta popunjavamo prije svega interno, ali kada imamo neko raspoloživo radno mjesto, to bude istaknuto na hm.com/jobs.


Kako mogu postati model za H&M?

H&M sarađuje s međunarodnim modnim agencijama, a izbor se provodi u našem središnjem uredu u Stockholmu u Švedskoj.  Ako te zanima manekenstvo, kontaktiraj modnu agenciju.


O čemu treba da razmislim ako se prijavljujem za posao u dizajnu?

Ne zaboravi da nam pošalješ i svoj digitalni portfolio.